[:nl]Supporters uit alle geledingen zorgen binnen drie maanden voor eerbetoon aan Johan Cruijff[:]

[:nl]Amsterdam, 18 oktober 2018 – Binnen drie maanden is het Ajaxsupporters gelukt om 75.000 euro op te halen voor een standbeeld voor Johan Cruijff in Amsterdam.

Naast een online inzamelingsacte via dezemanverdienteenstandbeeld.nl is er op 7 oktober ook een collecte gehouden tijdens Ajax – AZ. Beide initiatieven hebben in nog  geen drie maanden voor het gewenste eindresultaat gezorgd.

Herjan Pullen, woordvoerder namens de werkgroep: “Wij zijn er trots op dat zoveel supporters hebben gedoneerd voor het standbeeld voor Johan Cruijff, de beste voetballer die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens zijn we onder de indruk van het feit dat het geld zo snel binnen is. De doelstelling om het standbeeld binnen twee seizoen te onthullen zal nu zeker gaan lukken.”

De komende weken zullen er gesprekken worden gevoerd met diverse kunstenaars. Het streven is om voor eind 2018 de naam van de kunstenaar te onthullen.

Daarnaast zal het traject om een geschikte locatie te vinden van start gaan met betrokken partijen als de gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff Arena.

Wij willen alle donateurs bedanken voor de giften. Dit mooie resultaat is te danken aan de duizenden donaties.[:]

Deze man verdient een standbeeld © 2018 Frontier Theme