Ruim 50.000 Euro opgehaald voor standbeeld Cruijff

De collecte die voor Ajax – AZ in de Johan Cruijff Arena is gehouden om vanuit supporters een standbeeld te realiseren ter nagedachtenis aan Johan Cruijff was zeer succesvol.
De teller staat na de inzameling van zondag op in totaal ruim 50.000 Euro, waarmee het benodigde bedrag van 75.000 Euro in zicht komt.
Vanaf de start van het initiatief in juli van dit jaar was het al mogelijk om geld via de website te doneren, maar bij Ajax – AZ konden fans ook fysiek hun munten storten.

Positieve reacties
Herjan Pullen is namens de werkgroep enorm blij met alle donaties en positieve reacties die de collectanten hebben gekregen.
“Hieruit blijkt dat het een goede keuze is geweest om iedereen de mogelijkheid te geven zijn of haar steentje bij te dragen. Op deze manier wordt de realisatie van het beeld ook echt een eerbetoon aan Cruijff vanuit de Ajaxsupporters.”

Online doneren
Omdat er nog geld nodig is, blijft het de komende tijd mogelijk om geld te storten via de website (www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl) en wordt ook een tweede collecte niet uitgesloten.
Het doel is en blijft om binnen twee jaar een levensgroot standbeeld van Johan Cruijff in de nabijheid van het stadion te realiseren.

Neem contant geld mee naar Ajax – AZ voor standbeeld Cruijff!

Ajax speelt deze weken wat uitwedstrijden, maar het is ook goed om alvast bezig te zijn met het volgende thuisduel. Op initiatief van de Supportersvereniging Ajax en de AFCA Supportersclub werd eind juli afgetrapt met de actie ‘Deze man verdient een standbeeld’. Nu volgt er bij Ajax – AZ een collecte om een standbeeld van Johan Cruijff mogelijk te maken. Spaar je contant geld op!

Er is sinds eind juli ruim 13.000 euro opgehaald. De collecte van zondag 7 oktober moet resulteren in een blijvend en toegankelijk eerbetoon aan de legendarische nummer veertien. Daar is nog wel ruim 60.000 euro voor nodig.

Via deze weg willen wij alle aanwezige Ajacieden oproepen een bijdrage te geven aan de collectanten! Er wordt binnen in de Johan Cruijff Arena achter elke ingang gecollecteerd.

We kunnen ons ook zo voorstellen dat je amper nog muntgeld in je portemonnee hebt zitten. Zorg er dus voor dat je 7 oktober goed voorbereid van huis gaat, bijvoorbeeld door de komende weken wat muntjes apart te leggen.

Briefgeld is uiteraard ook zeer welkom, het ligt er maar net aan wat je kunt missen. Als je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn bij AZ-thuis, kun je digitaal doneren via deze website.

Collecte voor standbeeld Johan Cruijff

Op initiatief van de Supportersvereniging Ajax en de AFCA Supportersclub werd eind juli afgetrapt met de actie ‘Deze man verdient een standbeeld’. Er kon tot op heden enkel online gedoneerd worden, maar er volgt nu ook een collecte.

Ajaxsupporters collecteren in de Johan Cruijff Arena voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – AZ op zondag 7 oktober.

Via deze weg willen wij alle aanwezige Ajacieden oproepen om een bijdrage te geven aan de collectanten tijdens Ajax – AZ. De collectanten staan binnen in de Johan Cruijff Arena opgesteld.

Er is op dit moment ruim 13.000 euro opgehaald. De komende collecte moet resulteren in een blijvend en toegankelijk eerbetoon aan de legendarische nummer 14. Daar is nog wel ruim 60.000 euro voor nodig.

Mocht je niet aanwezig zijn bij Ajax – AZ dan kun je alsnog doneren via de donatieknop rechts op onze website.

Supporters eren Johan Cruijff met standbeeld naast stadion

Amsterdam, 24 juli 2018 “Deze man verdient een standbeeld!”

Met deze slogan start een groep Ajax-supporters, verenigd in een werkgroep, het initiatief om geld in te zamelen voor een standbeeld van Johan Cruijff in Amsterdam.

Na het overlijden van Johan Cruijff (24 maart 2016) zijn er verschillende initiatieven geweest om de legendarische nummer 14 te eren. De uiteindelijke naamsverandering van het stadion is inmiddels een feit. Vanuit, en met de steun van, supporters wordt met het standbeeld een blijvend en toegankelijk eerbetoon in de buurt van de Johan Cruijff ArenA gerealiseerd.

Herjan Pullen, woordvoerder namens de werkgroep: “Het staat voor ons buiten elke discussie dat Johan Cruijff de beste voetballer is die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens is hij een inspirator voor ons allemaal. Hij heeft Ajax, de club waar wij zo trots op zijn, wereldwijd op de kaart gezet. Deze man verdient een standbeeld.”

Deze actie is niet door iemand georganiseerd, maar voor iemand. Dat is de kracht van de campagne. Iedere Ajacied kan op zijn of haar eigen wijze aan het standbeeld bijdragen. Net als in 2011, toen het standbeeld van Bob Haarms werd gerealiseerd.

De komende tijd wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de actie. De aftrap zal zijn tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen Sturm Graz op 25 juli.

Doneren kan via de website (www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl), maar ook tijdens een grote collecte die er bij een nader te bepalen thuiswedstrijd van Ajax wordt gehouden.

Het doel is het standbeeld binnen twee seizoenen te onthullen.

Deze man verdient een standbeeld © 2018 Fotos © Ajax Media · Tenzij anders vermeld .
error: Image are protected !!