[:nl]Supporters uit alle geledingen zorgen binnen drie maanden voor eerbetoon aan Johan Cruijff[:]

[:nl]Amsterdam, 18 oktober 2018 – Binnen drie maanden is het Ajaxsupporters gelukt om 75.000 euro op te halen voor een standbeeld voor Johan Cruijff in Amsterdam.

Naast een online inzamelingsacte via dezemanverdienteenstandbeeld.nl is er op 7 oktober ook een collecte gehouden tijdens Ajax – AZ. Beide initiatieven hebben in nog  geen drie maanden voor het gewenste eindresultaat gezorgd.

Herjan Pullen, woordvoerder namens de werkgroep: “Wij zijn er trots op dat zoveel supporters hebben gedoneerd voor het standbeeld voor Johan Cruijff, de beste voetballer die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens zijn we onder de indruk van het feit dat het geld zo snel binnen is. De doelstelling om het standbeeld binnen twee seizoen te onthullen zal nu zeker gaan lukken.”

De komende weken zullen er gesprekken worden gevoerd met diverse kunstenaars. Het streven is om voor eind 2018 de naam van de kunstenaar te onthullen.

Daarnaast zal het traject om een geschikte locatie te vinden van start gaan met betrokken partijen als de gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff Arena.

Wij willen alle donateurs bedanken voor de giften. Dit mooie resultaat is te danken aan de duizenden donaties.[:]

[:nl]Update inzamelingsactie standbeeld[:]

[:nl]Na de succesvolle collecte bij de wedstrijd Ajax-AZ van 7 oktober zijn er de afgelopen week nog vele donaties via de website binnengekomen. Kennelijk heeft alle aandacht rondom de actie een positief effect gehad op de bereidwilligheid om ook online te doneren. We zijn dan ook zeer verheugd te kunnen melden dat de teller de € 69.000 heeft aangetikt. De benodigde € 75.000 komt dus stilaan in zicht.

Wij als werkgroep zijn enorm tevreden met de positieve vibe en hebben er alle vertrouwen in dat het streefbedrag wordt gehaald. Wil je nog storten dan blijft het mogelijk te doneren via de website www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl[:]

[:nl]Ruim 50.000 Euro opgehaald voor standbeeld Cruijff[:]

[:nl]De collecte die voor Ajax – AZ in de Johan Cruijff Arena is gehouden om vanuit supporters een standbeeld te realiseren ter nagedachtenis aan Johan Cruijff was zeer succesvol.
De teller staat na de inzameling van zondag op in totaal ruim 50.000 Euro, waarmee het benodigde bedrag van 75.000 Euro in zicht komt.
Vanaf de start van het initiatief in juli van dit jaar was het al mogelijk om geld via de website te doneren, maar bij Ajax – AZ konden fans ook fysiek hun munten storten.

Positieve reacties
Herjan Pullen is namens de werkgroep enorm blij met alle donaties en positieve reacties die de collectanten hebben gekregen.
“Hieruit blijkt dat het een goede keuze is geweest om iedereen de mogelijkheid te geven zijn of haar steentje bij te dragen. Op deze manier wordt de realisatie van het beeld ook echt een eerbetoon aan Cruijff vanuit de Ajaxsupporters.”

Online doneren
Omdat er nog geld nodig is, blijft het de komende tijd mogelijk om geld te storten via de website (www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl) en wordt ook een tweede collecte niet uitgesloten.
Het doel is en blijft om binnen twee jaar een levensgroot standbeeld van Johan Cruijff in de nabijheid van het stadion te realiseren.
[:]

[:nl]Neem contant geld mee naar Ajax – AZ voor standbeeld Cruijff![:]

[:nl]Ajax speelt deze weken wat uitwedstrijden, maar het is ook goed om alvast bezig te zijn met het volgende thuisduel. Op initiatief van de Supportersvereniging Ajax en de AFCA Supportersclub werd eind juli afgetrapt met de actie ‘Deze man verdient een standbeeld’. Nu volgt er bij Ajax – AZ een collecte om een standbeeld van Johan Cruijff mogelijk te maken. Spaar je contant geld op!

Er is sinds eind juli ruim 13.000 euro opgehaald. De collecte van zondag 7 oktober moet resulteren in een blijvend en toegankelijk eerbetoon aan de legendarische nummer veertien. Daar is nog wel ruim 60.000 euro voor nodig.

Via deze weg willen wij alle aanwezige Ajacieden oproepen een bijdrage te geven aan de collectanten! Er wordt binnen in de Johan Cruijff Arena achter elke ingang gecollecteerd.

We kunnen ons ook zo voorstellen dat je amper nog muntgeld in je portemonnee hebt zitten. Zorg er dus voor dat je 7 oktober goed voorbereid van huis gaat, bijvoorbeeld door de komende weken wat muntjes apart te leggen.

Briefgeld is uiteraard ook zeer welkom, het ligt er maar net aan wat je kunt missen. Als je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn bij AZ-thuis, kun je digitaal doneren via deze website.[:]

[:nl]Collecte voor standbeeld Johan Cruijff[:]

[:nl]Op initiatief van de Supportersvereniging Ajax en de AFCA Supportersclub werd eind juli afgetrapt met de actie ‘Deze man verdient een standbeeld’. Er kon tot op heden enkel online gedoneerd worden, maar er volgt nu ook een collecte.

Ajaxsupporters collecteren in de Johan Cruijff Arena voorafgaand aan de wedstrijd Ajax – AZ op zondag 7 oktober.

Via deze weg willen wij alle aanwezige Ajacieden oproepen om een bijdrage te geven aan de collectanten tijdens Ajax – AZ. De collectanten staan binnen in de Johan Cruijff Arena opgesteld.

Er is op dit moment ruim 13.000 euro opgehaald. De komende collecte moet resulteren in een blijvend en toegankelijk eerbetoon aan de legendarische nummer 14. Daar is nog wel ruim 60.000 euro voor nodig.

Mocht je niet aanwezig zijn bij Ajax – AZ dan kun je alsnog doneren via de donatieknop rechts op onze website.[:]

[:en]Ajax fans campaign for statue nearby stadium to honor Johan Cruyff[:nl]Supporters eren Johan Cruijff met standbeeld naast stadion[:es]Seguidores honran a Johan Cruijff con un monumento al lado del estadio[:catala]Seguidores honran a Johan Cruijff con un monumento al lado del estadio[:]

[:en]Amsterdam, July 24 2018 “This man deserves a statue!” Using this slogan, a united working group of Ajax supporters have initiated a fundraising campaign for a statue of Johan Cruyff in Amsterdam.

Since Johan Cruyff passed away (March 24, 2016) there have been several initiatives to honor the legendary number 14. After officials renamed the Amsterdam ArenA as the Johan Cruijff ArenA it is now the fans turn to pay tribute.

With the support of Johan Cruyff enthusiasts and Ajax fans all over the world, the campaign is underway to create a statue as an accessible and permanent tribute in the vicinity of the stadium named after him.

Herjan Pullen, spokesman on behalf of the working group states: “It is beyond any discussion that Johan Cruyff is the best footballer ever produced by Ajax and to come from the Netherlands. He’s an inspiration to all of us. He has put Ajax, the club we are so proud of, on the worldwide map. This man certainly deserves a statue. ”

The strength of the campaign is not from who is organising it but rather who it is being arranged for. Every fan can contribute to the statue in his or her own way. This is similar to the succesful 2011 project, when the statue of Bob Haarms was realized.

In the coming period, attention will be drawn to the campaign in various ways. The campaign will kick-off during Ajax’s home match against Sturm Graz on July 25th.

A donation can be made via the website (www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl), but also during a the collection to be held at an Ajax home match during the 2018-2019 season.

The goal is to reveal the statue within the next 2 seasons.[:nl]Amsterdam, 24 juli 2018 “Deze man verdient een standbeeld!”

Met deze slogan start een groep Ajax-supporters, verenigd in een werkgroep, het initiatief om geld in te zamelen voor een standbeeld van Johan Cruijff in Amsterdam.

Na het overlijden van Johan Cruijff (24 maart 2016) zijn er verschillende initiatieven geweest om de legendarische nummer 14 te eren. De uiteindelijke naamsverandering van het stadion is inmiddels een feit. Vanuit, en met de steun van, supporters wordt met het standbeeld een blijvend en toegankelijk eerbetoon in de buurt van de Johan Cruijff ArenA gerealiseerd.

Herjan Pullen, woordvoerder namens de werkgroep: “Het staat voor ons buiten elke discussie dat Johan Cruijff de beste voetballer is die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht. Tevens is hij een inspirator voor ons allemaal. Hij heeft Ajax, de club waar wij zo trots op zijn, wereldwijd op de kaart gezet. Deze man verdient een standbeeld.”

Deze actie is niet door iemand georganiseerd, maar voor iemand. Dat is de kracht van de campagne. Iedere Ajacied kan op zijn of haar eigen wijze aan het standbeeld bijdragen. Net als in 2011, toen het standbeeld van Bob Haarms werd gerealiseerd.

De komende tijd wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de actie. De aftrap zal zijn tijdens de thuiswedstrijd van Ajax tegen Sturm Graz op 25 juli.

Doneren kan via de website (www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl), maar ook tijdens een grote collecte die er bij een nader te bepalen thuiswedstrijd van Ajax wordt gehouden.

Het doel is het standbeeld binnen twee seizoenen te onthullen.[:es]Amsterdam, 24 de julio 2018 – “Este hombre se merece un monumento”. Con dicho lema, un grupo de seguidores de Ajax, unidos en un gran grupo de trabajo, comienza el proyecto para recaudar fondos para la construcción de un monumento en honor a Johan Cruijff en la ciudad de Amsterdam.

Después de la muerte de Johan Cruijff (24 de marzo de 2016), ha habido diversas iniciativas para honrar la memoria del legendario número 14. El cambio de nombre del estadio Johan Cruijff ArenA es ya un hecho. Ahora, y con el apoyo de los propios seguidores del histórico equipo Amsterdamés, se persigue que el citado monumento logre un tributo duradero, al tiempo que accesible, en las cercanías del Johan Cruijff ArenA.

Herjan Pullen, portavoz del grupo de trabajo: “Johan Cruijff es el mejor jugador de fútbol que haya producido el Ajax y Holanda. Es una inspiración para todos nosotros. Puso al Ajax, el club del que estamos muy orgullosos, en el mapa del mundo futbolístico. Este hombre se merece un monumento”.

Este proyecto no está organizado por un ente, sino por personas. Ésa es la fuerza de este proyecto. Cada seguidor del Ajax puede contribuir al monumento a su manera. Al igual que en 2011, cuando se realizó el monumento en homenaje a Bob Haarms.

En los próximos días, el proyecto será foco de información por diversos canales. De hecho, la iniciativa arrancará oficialmente durante el partido del Ajax contra el Sturm Graz, el próximo día 25 de julio.

Todo el que esté interesado podrá realizar una donación a través del siguiente sitio web (www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl). También podrá hacerlo en una gran colecta que tendrá lugar durante un partido del Ajax a lo largo de la temporada que está a punto de iniciarse.

El objetivo es presentar el monumento en un par de temporadas.[:catala]Amsterdam, 24 de julio 2018 – “Este hombre se merece un monumento”. Con dicho lema, un grupo de seguidores de Ajax, unidos en un gran grupo de trabajo, comienza el proyecto para recaudar fondos para la construcción de un monumento en honor a Johan Cruijff en la ciudad de Amsterdam.

Después de la muerte de Johan Cruijff (24 de marzo de 2016), ha habido diversas iniciativas para honrar la memoria del legendario número 14. El cambio de nombre del estadio Johan Cruijff ArenA es ya un hecho. Ahora, y con el apoyo de los propios seguidores del histórico equipo Amsterdamés, se persigue que el citado monumento logre un tributo duradero, al tiempo que accesible, en las cercanías del Johan Cruijff ArenA.

Herjan Pullen, portavoz del grupo de trabajo: “Johan Cruijff es el mejor jugador de fútbol que haya producido el Ajax y Holanda. Es una inspiración para todos nosotros. Puso al Ajax, el club del que estamos muy orgullosos, en el mapa del mundo futbolístico. Este hombre se merece un monumento”.

Este proyecto no está organizado por un ente, sino por personas. Ésa es la fuerza de este proyecto. Cada seguidor del Ajax puede contribuir al monumento a su manera. Al igual que en 2011, cuando se realizó el monumento en homenaje a Bob Haarms.

En los próximos días, el proyecto será foco de información por diversos canales. De hecho, la iniciativa arrancará oficialmente durante el partido del Ajax contra el Sturm Graz, el próximo día 25 de julio.

Todo el que esté interesado podrá realizar una donación a través del siguiente sitio web (www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl). También podrá hacerlo en una gran colecta que tendrá lugar durante un partido del Ajax a lo largo de la temporada que está a punto de iniciarse.

El objetivo es presentar el monumento en un par de temporadas.[:]

Deze man verdient een standbeeld © 2018 Frontier Theme