FAQ

Via de onderstaande vragen en antwoorden willen we meer duidelijkheid geven over ons project om tot een standbeeld voor Johan Cruijff te komen.

Waarom een standbeeld voor Johan Cruijff?
Als fanatieke Ajax supporters willen we graag een blijvend eerbetoon aan de bekendste Ajacied als dank voor zijn prestaties als speler, trainer, adviseur en ambassadeur van Ajax.

Wie zijn jullie?
De initiatiefnemers zijn een aantal fanatieke Ajax supporters, verenigd in de werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’. Zij vertegenwoordigen een brede achterban uit alle geledingen van Ajax fans. Een deel van hen was al eerder betrokken bij de totstandkoming van het beeld van Bobby Haarms.
Dit initiatief wordt toegejuicht door de familie Cruijff.

Wanneer en waar komt dat standbeeld voor Cruijff?
Wij streven dat het beeld twee jaar na behalen van het benodigde bedrag klaar is en onthuld kan worden. Onze voorkeur gaat uit naar een plek rondom de Johan Cruijff ArenA. In ieder geval willen we dat het standbeeld op een openbare locatie komt die voor iedereen toegankelijk is.

Hoe gaat dat standbeeld eruit zien?
We gaan natuurlijk niet alles verklappen maar lichten een tipje van de sluier op.
Het standbeeld voor Johan Cruijff wordt van brons en levensgroot, gemaakt door een kunstenaar, in een voor Johan kenmerkende pose, waar iedereen herinneringen aan de wereldvoetballer uit de Watergraafsmeer kan ophalen.

Wat gaat er allemaal gebeuren?
Allereerst worden er acties opgestart om het benodigde geld bijeen te krijgen. Wij zullen onder andere bij een nog nader te bepalen thuiswedstrijd van Ajax collecteren. Intussen maken we een keuze uit diverse offertes van kunstenaars. Daarnaast kiezen we een locatie en vragen de benodigde vergunning aan. Tenslotte wordt het standbeeld van Johan geplaatst en feestelijk onthuld.

Hoe komen jullie aan het benodigde geld? 
Ons streven is dat het standbeeld voor Cruijff wordt gerealiseerd voor en door supporters. Via deze website kun je een donatie geven. Tevens zijn wij van plan om bij een nader te noemen thuiswedstrijd van Ajax te collecteren. We verwachten ongeveer 75.000 euro nodig te hebben om het beeld te realiseren, en de komende jaren te kunnen onderhouden en verzekeren.

Hoe blijf ik op de hoogte?
Informatie over de actie en de vorderingen van de werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’ vind je op deze website en onze social media kanalen: Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Daarnaast zal er ongetwijfeld publiciteit komen in de lokale en landelijke media.

Waar kan ik terecht met vragen, suggesties en opmerkingen?
Via het contactformulier op deze website kan je contact met ons opnemen. Wij zullen je e-mail vervolgens zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Deze man verdient een standbeeld © 2019 fotos © Ajax Media - Tenzij andere vermelding.