DE ACTIE

Johan Cruijff, voetbalicoon uit Amsterdam en beroemd geworden zowel op als buiten het veld. Bekend en bewonderd, niet alleen in Amsterdam en Barcelona, maar wereldwijd. Uitgeroepen tot Europees voetballer van de twintigste eeuw en spil in de successen van Ajax en  FC Barcelona in zijn tijd als speler en trainer. Op 24 maart 2016 overleed Johan Cruijff in zijn tweede thuis Barcelona. De wereld achter zich latend met onvergetelijke herinneringen, onnavolgbare uitspraken en een foundation die wereldwijd voetbalveldjes aanlegt om de jeugd de kans te geven de sport te beoefenen die hem zo dierbaar was.

Reden actie 25 april 2018 werd de naamswijziging van het de Amsterdam ArenA naar de Johan Cruijff ArenA officieel bekend gemaakt. Een mooi en terecht eerbetoon aan de grootste voetballer die ons land ooit gekend heeft. Kort na het overlijden van Johan Cruijff gingen tevens de eerste stemmen op om naast het vernoemen van het stadion ook een ander eerbetoon voor de legendarische ‘nummer 14’ te realiseren in de vorm van een standbeeld. Nu de naamswijziging officieel bekend is gemaakt en Ajax en het Nederlands elftal vanaf het seizoen 2018/2019 in de Johan Cruijff Arena gaan spelen is het tijd om aan de slag te gaan met het tweede eerbetoon; een standbeeld van Johan Cruijff in de directe omgeving van zíjn stadion.

Over de werkgroep 2 augustus 2011 vond naast de hoofdingang van de Amsterdam Arena de onthulling plaats van het standbeeld van “De Goede Beul” Bob Haarms. De legendarische hersteltrainer van Ajax en jarenlang assistent van onder anderen Johan Cruijff. Leden van de toenmalige werkgroep hebben wederom de handen ineen geslagen om een standbeeld van Johan Cruijff te realiseren dat recht doet aan zijn status op een plek die belangrijk en toegankelijk is voor supporters en bewonderaars.

Onder aanvoering van Supportersvereniging Ajax, fanzine ‘De Meersche Helden’, AFCA Supportersclub, vrijwilligers en met toestemming van de familie Cruijff zal de actie tot realisatie van het standbeeld plaats gaan vinden met als doel om binnen twee seizoenen een standbeeld van Johan te kunnen onthullen

Steun de actie het succes van de vorige campagne is de werkgroep vastbesloten om ook deze actie tot een mooi resultaat te brengen. Maar dat kunnen en willen wij natuurlijk niet alleen doen. Alle supporters en liefhebbers van Johan kunnen bijdragen aan de actie door ons te ondersteunen. Het benodigde bedrag zal, in lijn met de vorige campagne, rond de 75.000 euro bedragen. Daarnaast is het mogelijk om via deze website een donatie te doen. Kijk onder ‘Steun de actie’ om te zien op welke manieren je kan doneren.

Via deze website en onze social media kanalen houden wij jullie tijdens de actie op de hoogte over alle belangrijke ontwikkelingen en nieuwtjes.
Dus houd de site in de gaten en draag bij aan de actie, want ‘Deze man verdient een standbeeld’

Werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’

Deze man verdient een standbeeld © 2019 fotos © Ajax Media - Tenzij andere vermelding.