Onthulling standbeeld op 29 juli

Ruim een jaar na de start van het project volgt vrijdagavond 29 juli 2011, 19.30 uur de onthulling van het  standbeeld van Bobby Haarms. Het beeld zal naast de hoofdingang van de Amsterdam ArenA komen te staan.

Begin 2010 werd een werkgroep gecreëerd werd met de naam ‘Deze man verdient een standbeeld’. Het doel was om een bronzen, levensgroot standbeeld van Bobby te realiseren, hetgeen nu werkelijkheid is geworden. De werkgroep, bestaande uit supporters uit diverse Ajaxgroeperingen: de Supportersvereniging Ajax, VAK410, Fanzine De Meersche Helden en de AFCA Supportersclub is bijzonder trots op hetgeen door de supporters is gerealiseerd. 

In slechts drie weken was het benodigde bedrag bijeen en ook de medewerking van ambassadeurs Jari Litmanen, Johnny Heitinga, Shota Arveladze, Peter Beense en Jack Wouterse was geweldig.

Via deze website hebben we supporters en andere geïnteresseerden opgeroepen de actie te steunen en op de hoogte gehouden van de voortgang van het project. Het resultaat van ruim een jaar hard werken zal op 29 juli 2011 zichtbaar worden wanneer het beeld, dat  is gecreëerd door de Friese kunstenaar en seizoenkaarthouder Hans Jouta, wordt onthuld.

De werkgroep is erg trots op hetgeen alle Ajacieden samen letterlijk neergezet hebben en is tevens blij dat Bobby’s clubliefde, loyaliteit en passie voor Ajax vereeuwigd is.
Het spreekwoord: “ Deze man verdient een standbeeld” is op niemand meer van toepassing dan op Bobby en met het beeld wordt gehoopt de clubliefde, passie, loyaliteit en inzet zoals Bobby die had over te brengen aan de nieuwe generaties supporters, voetballers en medewerkers van AFC Ajax.

Werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’

Comments are closed.