Oplevering graf Bob Haarms

Zoals velen wellicht wisten lag het graf van Bob er de laatste tijd niet zo mooi bij. Met dank aan familie en Ajax-supporters is hier verandering in gekomen en heeft Bob het graf gekregen wat hij verdient. Op 30 Maart is het onthuld op de begraafplaats in aanwezigheid van een selecte groep mensen. Er werd ook een korte speech gegeven waarvan de tekst hieronder is te lezen.

Speech:

Een monument ……..?, ja een monument niet alleen voor Bob Haarms maar eigenlijk meer nog voor zijn stellige overtuiging, overgave aan trouw en vooral absolute clubliefde.

Een monument waar niet alleen AJAX gezinde eens bij kunnen stilstaan en meimeren over  de waarde van het hebben van een overtuigende mening.

Een monument die je laat begrijpen dat dit een harde wereld is en dat je moet blijven knokken om succesvol te worden of te blijven.

En tegelijkertijd je durven af te vragen of je het uiteindelijk allemaal waard vond.Voor Bob Haarms allemaal vanzelfsprekendheden maar voor de Ajacieden zowel supporters als spelers van de toekomst wellicht iets om eens bij stil te staan.

Het is dan ook fantastisch dat verschillende partijen de handen ineen hebben geslagen om dit uiteindelijk te verwezenlijken. Het bankje, tweeledig:

1) Ten eerste, een onmiskenbaar trainingsattribuut die vele verafschuwde, het liefste wilde vernietigen maar welke gelijk aan de wieg stond voor herstel en succes.

2) Ten tweede, de tand des tijds hebben het bankje verouderd, door allerlei invloeden is het verweerd en de planken laten los … Maar het blijft onmiskenbaar hét bankje. Gelijk aan Bob Haarms, de laatste jaren werd het wat minder, ging het wat stroever….  Maar het blijft Bob Haarms.

Een welgemeend “dank u wel” aan een ieder die zich in welke vorm ook heeft ingezet om Bob Haarms blijvend te eren.

Foto’s met dank aan VAK410

Comments are closed.