Bobby zijn bijnamen

Bekende en geliefde mensen krijgen vaak een bijnaam. Binnen de sport en zeker ook binnen de supporterswereld is het hebben -of geven- van een bijnaam heel normaal. Bobby was zowel bekend en geliefd en dit leverde hem meerdere bijnamen op.

Een daar van was “Heer van de Meer”. Bobby is tegenover het oude Ajax-stadion de Meer aan de Middenweg in Amsterdam opgegroeid en daarnaast heeft hij vele jaren van zijn leven op het oude Ajax terrein doorgebracht. Bobby kende elk plekje en was vaak van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat op de heilige grond in Oost te vinden.

Zijn bekendste bijnaam was echter “De Goede Beul”, deze naam kreeg hij omdat hij spelers letterlijk ‘afbeulde’. Tijdens zijn befaamde hersteltrainingen vergde hij het uiterste van de spelers die revalideerden. Niet dat hij er van genoot om ze stuk te krijgen, maar omdat hij ze zo snel mogelijk weer fit wilde hebben om terug te keren in het eerste elftal. Ze moesten zo snel mogelijk weer spelen in het mooiste shirt ter wereld en punten winnen voor zijn Ajax. Hij deed het omdat hij zoveel van Ajax hield en omdat hij beste voor had met zowel de club als met de spelers. Als je niet dezelfde inzet, mentaliteit, clubliefde en passie had als Bob dan was je aan de beurt…

Overigens verschenen er meerdere documentaires over Bobby, eentje was “Heer van de Meer” genaamd en de ander “De Goede Beul”.

Weet je nog andere bijnamen van Bob? Mail ze ons naar info@dezemanverdienteenstandbeeld.nl

Comments are closed.