Jouta wordt kunstenaar standbeeld Bob Haarms

Amsterdam, 25 maart 2010

Jouta wordt kunstenaar standbeeld Bob Haarms

AMSTERDAM – Hans Jouta is de kunstenaar die het standbeeld voor Bob Haarms gaat maken. Nadat er gesprekken zijn gevoerd met meerdere kunstenaars is de keuze gevallen op deze kunstenaar vanwege eerder werk dat hij heeft gemaakt, zijn voorstel en binding met Ajax.

De Friese Ajax-supporter Jouta stelt enthousiast in Ajax Life, “Het is toch onvoorstelbaar dat dit op mijn pad terecht komt!” De trotse kunstenaar, tevens seizoenkaarthouder van Ajax, kwam er na de wedstrijd Ajax – FC Utrecht achter dat het doek waar hij onder zat een oproep was voor een standbeeld voor Bob Haarms. Hij reageerde meteen via de website en kwam daardoor in contact met de werkgroep.

Er is nog steeds een aanzienlijk bedrag nodig om het beeld ook daadwerkelijk te realiseren. Ajax-fans die nog niet gestort hebben kunnen dit nog steeds doen via www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl. Daar worden onder andere nog exclusieve Bob Haarms-sjaals en t-shirts verkocht, waarvan de opbrengst in zijn geheel naar het standbeeld gaat.

Comments are closed.