Persbericht verstuurd

Vandaag zou Bobby 76 jaar geworden zijn. Een grote groep supporters herdacht Bobby bij zijn graf aan de Oosterbegraafplaats. Voor ons als actiegroep was vandaag de dag om officieel met de actie van start te gaan. Dit gebeurde door het uitsturen van onderstaand persbericht. Om te zien welke media aandacht geven aan de actie kijk onder het kopje “In de Media” (bovenaan de site).

Persbericht:

‘Deze man verdient een standbeeld’. Met deze slogan hebben de Supportersvereniging Ajax, AFCA Supportersclub en VAK410 een website gemaakt om geld in te zamelen voor een levensgroot standbeeld voor Bob Haarms.

“Bob was niet de beste voetballer die we gehad hebben en misschien ook niet de beste trainer. Maar hij was van iedereen de grootste Ajacied. Hij hield van Ajax en hij was Ajax.”
(Ajax-preses Uri Coronel tijdens de afscheidsceremonie van Bob Haarms, 13 juni 2009)

Al direct na een groots georganiseerd afscheid door Ajax op Sportpark De Toekomst, waar naast duizenden supporters veel prominenten en oud-collega’s van Bob aanwezig waren, gingen er stemmen op om voor Bob een blijvend eerbetoon te realiseren.

Daniel Dekker, woordvoerder namens de opgerichte actiegroep: “Bob was iemand die een onvoorwaardelijke liefde voor zijn club had, iets dat je tegenwoordig nog maar weinig ziet in de voetballerij. Daarnaast zorgde Bob dat hij altijd veel contact met supporters had. Hij kwam geregeld in het supportershome, zat na zijn vertrek als hersteltrainer vaak bij uitwedstrijden in het uitvak. Hij is voor iedereen echt een icoon. Met een levensgroot standbeeld willen we hem namens de supporters het permanente eerbetoon geven wat de fans graag willen.”

Bob Haarms zou vandaag 76 jaar zijn geworden. De Supportersvereniging Ajax, AFCA Supportersclub en VAK410 slaan vanaf 8 maart intensief de handen ineen om dit supportersinitiatief te realiseren. Samen met diverse andere groeperingen wordt de komende tijd aandacht gevraagd voor de actie. Daarmee hoopt de actiegroep de benodigde 60.000 euro op te halen.

Aankomende zondag zal er rondom de wedstrijd Ajax – PSV al worden gecollecteerd in en rondom de Amsterdam ArenA.

Comments are closed.