Archive for december, 2010

Update voortgang standbeeld

Nadat begin september kunstenaar Hans Jouta de handen van de werkgroep op elkaar kreeg toen hij het schaalmodel presenteerde, is opnieuw een horde genomen. Jouta heeft het schaalmodel inmiddels uitvergroot en zal binnenkort het beeld, geboetseerd van was, op het formaat zoals het straks te bewonderen is presenteren. Het is aan de werkgroep om deze te beoordelen.

In het proces om een standbeeld voor Bob te realiseren staat de werkgroep wellicht voor de belangrijkste beslissing: een definitief ja geven voor hetgeen Jouta tot nu toe voor ons gemaakt heeft.

Het wassen beeld, waaromheen de mal wordt gevormd voor het bronzen beeld, zal door een afvaardiging van de werkgroep uiterst kritisch bekeken worden. Pas wanneer het beeld in houding, uitdrukking, details en fysiek voldoet aan de wensen zal het groene licht worden gegeven. Op basis van wat we bij het schaalmodel hebben gezien verwacht de werkgroep voor het eind van het jaar goedkeuring te geven aan Jouta om verder te gaan.

Wat betreft de locatie kunnen we jullie nog altijd geen duidelijkheid geven. Wel is het duidelijk dat het beeld op een locatie moet komen die voor alle Ajacieden toegankelijk moet zijn.

Actiegroep ‘Deze man verdient een standbeeld’