Archive for april, 2010

Aldus Bobby….

‘Je moet daarvoor in de wieg gelegd zijn. Je moet als assistent gedienstig van aard zijn. En als je assistent bij je eigen club bent, ben je vanzelf nog gedienstiger, want je loopt met dat rood-witte hart’
Sportclub, Juli 1991.

‘Ik heb het gelukt dat ik bij deze club zit. Ik had ook in Eindhoven geboren kunnen worden’
Sportclub, Juli 1991.

‘Ik zou niet weten hoe ik het gat na Ajax moet opvullen. Ik ben bang voor de tik die ik zal krijgen als ik ermee stop.’
Parool, Maart 1999.

‘Mijn tweede zoon. Dat ik ooit nog vreemd ben geweest in Tiel .’
Bob over de uit Tiel afkomstige Simon Tahamata

Ere-lid Bobby

Vandaag een filmpje waarin te zien is hoe Michael van Praag tijdens Bobby zijn afscheid het ere-lidmaatschap van Ajax aan Bobby toe kent.
De reactie van Bobby spreekt boekdelen!

Overigens is het nog steeds mogelijk om in de webshop een sjaal of t-shirt te kopen om de actie te ondersteunen, ondanks dat het geld voor het beeld binnen is zijn alle giften nog steeds meer dan welkom want we zullen om tot de realisatie te kunnen komen ook nog andere kosten moeten maken!

Gespot op de tribune…

Wederom een prachtige Bobby Bandieri, ditmaal van de mannen van Sth Crew.
Jouw input voor de site kan nog steeds naar info@dezemanverdienteenstandbeeld.nl!

Trots

Trots, reuze trots zijn wij als Actiegroep zijnde. Binnen no-time hebben we het benodigde bedrag voor het standbeeld van en voor Bobby bij elkaar weten te krijgen. Iets waar we als Ajacieden erg trots op mogen zijn! Wij willen alle Ajacieden en iedereen die op wat voor een manier dan ook heeft geholpen heel hartelijk bedanken!

Een bedrag van 60.000 euro was nodig om het beeld te realiseren. Dat is een erg groot bedrag! Als actiegroep stonden we dan ook voor de grote uitdaging om dit bij elkaar te krijgen. Dat het er zou komen, daar waren we van overtuigd. Maar dat het zo snel zou gaan, hadden we niet gedacht en heeft ons echt verrast en overdonderd! In eerste instantie gingen we uit van een looptijd van de actie van enkele maanden, tot aan het begin van het nieuwe seizoen.

Ook stonden er nog diverse acties gepland zoals een veiling, voetbaltoernooi en benefietavond. Deze hoeven nu niet meer georganiseerd te worden. Het laatste ‘zetje’ werd afgelopen week gegeven toen we opnieuw verschillende stortingen ontvingen. Onder andere van fanzine De Meersche Helden, die na de verkoop van de speciale uitgave over Bobby (Meersche Held) een bedrag van 2.450 euro overmaakte.

We verwachten momenteel nog enkele inkomsten vanuit de verkoop van de speciale actieshirts (van zowel AFCA als vanuit ons als actiegroep) en de sjaals. Deze zijn nog steeds te bestellen via de verschillende webshops. Ook worden deze volgende week zondag bij de bekerfinale verkocht in het supportershome en het verkooppunt van VAK410 op de omloop bij vak 424.

Het is erg belangrijk dat alle shirts en sjaals worden verkocht omdat deze investering met geleend geld is gedaan en wanneer ze niet verkocht worden er minder winst naar de actie gaat. Steun daarom de actie door een van deze spullen te kopen.

Naast het maken van het beeld is er geld nodig voor de plaatsing, vergunning (leges), onderhoudskosten en beveiliging (cameratoezicht). Daarom blijft de speciale rekening gewoon geopend voor donaties.

Binnenkort meer informatie over de kunstenaar en de voortgang met betrekking tot de locatie. We houden je op de hoogte!

Actiegroep Deze man verdient een standbeeld

Meersche Held(en) verkoopt goed en maakt 2450 euro over!

Afgelopen zondag voorafgaand aan Ajax-VVV werd de speciale uitgave over Bobby verkocht: De Meersche Held. Voor een keer was het fanzine De Meersche Helden aangepast qua naam, aangepast aan Bobby, want een held was en is hij. De supportersverenigingen en vele (oud)Ajacieden verleenden hun medewerking aan deze speciale editie. De gehele winst zou bestemd zijn voor de actie voor het standbeeld en ook was het voor een keer mogelijk voor personen en bedrijven om te adverteren, zodat hiermee de productiekosten gedekt konden worden. De uitgave heeft erg goed verkocht en daarom liet De Meersche Helden ons vol trots weten dat er vandaag een bedrag van 2450 euro overgemaakt is!

Wij willen de redactie hartelijk danken voor dit mooie initiatief en deze bijdrage! De laatste nummers van Bobby’s special Meersche Held zijn overigens a.s. zondag voor Ajax-heracles nog te koop rondom het stadion. Als je dit collectors item nog wilt hebben wees er dan snel bij.

Bobby, Meersche Held!

Winnaar ontvangt foto ‘De Goede Beul’

Ajax-vvv was met een uitslag van 7-0 sowieso een leuke zondag, maar voor een Ajacied was het extra bijzonder. Mario Visser uit Bovenkarspel ontving uit handen van huisfotograaf van Ajax Louis van Vuurst de foto van de ‘Goede Beul’. Deze foto was de winnende foto tijdens de verkiezing van mooiste Ajax momenten rondom het 110 jarig bestaan en Mario was een van de stemmers.

Voor het hele artikel zie: http://www.ajax.nl/Nieuws/Nieuwsarchief/Nieuws-artikel/Prijswinnaar-ontvangt-foto-Goede-Beul.htm

Ajax supporters stemden massaal op bovenstaande foto. Frank Rijkaard begaat de befaamde Bobby training op Voorland bij oud Ajax stadion De Meer.

Speciale Bobby Haarms uitgave


Zondag verschijnt er een speciale editie van De Meersche Helden !!!
Deze uitgave staat geheel in het teken van Bobby Haarms.
De opbrengst van deze uitgave word gedoneerd aan dezemanverdienteenstandbeeld.nl

Verschillende oud Ajacieden en div. supportersgroeperingen hebben hun medewerking verleend aan deze speciale uitgave over Bobby Haarms.

Aankomende Zondag voorgaand de wedstrijd Ajax-VVV word deze speciale editie verkocht rond de Arena op onze vaste verkooppunten, dit keer voor een bedrag van 2,50 euro.

Deze uitgave is ook te bestellen, net als de gelimiteerde ingebonden versie, via onze website www.demeerschehelden.nl

.