Archive for the ‘Nieuws’ Category

Onthulling Bobby Haarms

Onthulling beeld Bobby in de media

Zo trots als een aap met zeven lullen, dat waren de leden van de werkgroep en kunstenaar Hans Jouta vanavond na de onthulling van het beeld voor Bobby. Na anderhalf jaar lang werd met ziel en zaligheid gewerkt aan een standbeeld voor de goede beul. Vanavond werd na een korte maar emotionele ceremonie het beeld getoond aan de toegestroomde supporters en media. Hieronder een aantal links.

Ajaxlife.nl, hier en hier
AFCA Supportersclub
Ajax.nl
Ajax TV
NU.nl
AT5 en nogmaals de stadszender
RTV NH
NOS (audio)
AD en nogmaals het AD
SBS6 Hart van Nederland
Ajax Foto Side
linkeballen.nl
Indehekken
De Gelderlander
Telegraaf
Volkskrant
Nusport
Wekker wakker (omroep Max)
fcupdate.nl

Mocht je tips hebben naar artikelen die we nog niet hebben, mail ons dan!

De man verdient dit standbeeld

Boetseren aan Bronzen Bobby

Morgenavond wordt het beeld van Bobby onthuld. Iwan Tol van Dagblad De Pers wilde hier niet op wachten en zocht contact met de maker van het beeld, Hans Jouta, en de werkgroep. Uiteraard was het beeld niet zichtbaar tijdens het gesprek maar onder de titel ‘Boetseren aan Bronzen Bobby’ wordt alvast een voorproefje genomen op de onthulling. Klik hier voor het artikel.

Reminder: onthulling standbeeld Bobby

Het staat waarschijnlijk al met dikke letters in de agenda maar toch voelen we het onze plicht als werkgroep om jullie er nog eenmaal op te wijzen.

Vrijdagavond 29 juli om 19:30 uur wordt het standbeeld voor Bobby Haarms onthuld bij de hoofdingang van de Amsterdam ArenA.

Na een openingswoord van Daniel Dekker, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax en woordvoerder van de werkgroep, zal David Endt, teammanager van Ajax, een korte toespraak houden.
Hierna zal het beeld door vrienden van Bobby worden onthuld en is er tijd voor de aanwezigen om het beeld van dichtbij te bekijken en te bewonderen.

Vanuit de media is er veel belangstelling voor de onthulling en we verwachten vanuit de supporters niets anders!

Het fundament is gelegd

Vandaag zijn kunstenaar Hans Jouta en leden van de werkgroep druk bezig geweest met het aanleggen van het fundament voor het standbeeld.
Met dank aan de medewerkers van het stadsdeel en de Amsterdam ArenA was de fundering halverwege de middag gereed naast de hoofdingang van het stadion en kunnen we ons nu op gaan maken voor de daadwerkelijke plaatsing van het beeld. De onthulling van het beeld is vrijdag 29 juli aanstaande om 19.30 uur.

Onthulling standbeeld op 29 juli

Ruim een jaar na de start van het project volgt vrijdagavond 29 juli 2011, 19.30 uur de onthulling van het  standbeeld van Bobby Haarms. Het beeld zal naast de hoofdingang van de Amsterdam ArenA komen te staan.

Begin 2010 werd een werkgroep gecreëerd werd met de naam ‘Deze man verdient een standbeeld’. Het doel was om een bronzen, levensgroot standbeeld van Bobby te realiseren, hetgeen nu werkelijkheid is geworden. De werkgroep, bestaande uit supporters uit diverse Ajaxgroeperingen: de Supportersvereniging Ajax, VAK410, Fanzine De Meersche Helden en de AFCA Supportersclub is bijzonder trots op hetgeen door de supporters is gerealiseerd. 

In slechts drie weken was het benodigde bedrag bijeen en ook de medewerking van ambassadeurs Jari Litmanen, Johnny Heitinga, Shota Arveladze, Peter Beense en Jack Wouterse was geweldig.

Via deze website hebben we supporters en andere geïnteresseerden opgeroepen de actie te steunen en op de hoogte gehouden van de voortgang van het project. Het resultaat van ruim een jaar hard werken zal op 29 juli 2011 zichtbaar worden wanneer het beeld, dat  is gecreëerd door de Friese kunstenaar en seizoenkaarthouder Hans Jouta, wordt onthuld.

De werkgroep is erg trots op hetgeen alle Ajacieden samen letterlijk neergezet hebben en is tevens blij dat Bobby’s clubliefde, loyaliteit en passie voor Ajax vereeuwigd is.
Het spreekwoord: “ Deze man verdient een standbeeld” is op niemand meer van toepassing dan op Bobby en met het beeld wordt gehoopt de clubliefde, passie, loyaliteit en inzet zoals Bobby die had over te brengen aan de nieuwe generaties supporters, voetballers en medewerkers van AFC Ajax.

Werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’